EKO tabor 2015

Ďakujeme všetkým deťom za skvelý týždeň v krásnej prírode.

40 fotiek

Deň Zeme 2015

FESTIVAL NAŠEJ PLANÉTY navštívilo 24. apríla viac ako 1000 Košičanov. Každý z nich si mohol prezrieť prezentácie z oblasti ekológie, ktoré tu zorganizovalo vyše 11 vystavovateľov. Obrovský záujem vzbudila show Smokemana alias Jirka Horáka (TÚ Ostrava).

83 fotiek

Litpark 2015

Mesiac marec je známy aj ako Mesiac knihy. Nadácia KOSIT preto dnes slávnostne darovala 22 kníh košickej Knižnici pre mládež. "Je to náš darček Košičanom, kde pôsobíme. Pri tejto príležitosti sme pripravili v LITPARKU peknú čitateľskú akciu pre malých škôlkarov z MŠ Poľná a MŠ Muškátová,“ hovorí riaditeľka Nadácie KOSIT Jana Končeková. O kultúrny program sa postaral nový detský objav speváčka Olívia. Deti si vypočuli úryvok z rozprávky Jarné upratovanie, ktorý si potom aj nakresli.

78 fotiek

Zlatý mravec 2014

Nadácia KOSIT a spoločnosť Naturpack získali ocenenie v kategórii Environmentálna výchova za Ekoknižku Ježka Separka a Slimáčika Naturpáčika, ktorá má podľa poroty všetky predpoklady na to, aby sa stala súčasťou učebných pomôcok pri výučbe environmentálnej výchovy na školách.

EKOknižka

Príbehy ideálne na večerné čítanie, poučné básničky a veselé pesničky vytvorili pani učiteľky z materských a základných škôl z celého Slovenska. Tridsať diel dopĺňajú farebné ilustrácie. Prvými malými čitateľmi sa stali deti z MŠ Nešporova 28 v Košiciach.

Superzáložka 2014

V čase od 9. apríla do 17. mája prebehla v košickom kraji súťaž SUPERZÁLOŽKA. Do súťaže sa prihlásilo 25 základných a materských škôl. Výtvarné návrhy záložiek s témou prírody do nej zaslalo spolu 579 žiakov. Najkrajšie práce vymenia organizátori za finančný dar na podporu Únie vzájomnej pomoci ľudí a zvierat v Haniske.

15 fotiek

O psíčkovi a mačičke 2014

Nadácia KOSIT a divadlo Babadlo si vrámci projektu Škôlka Ježka Separka pripravili pre deti poučné bábkové divadlo.

Janko Hraško 2014

Ježko Separko pozval 24. júna všetkých škôlkárov a ich pani učiteľky na divadelné predstavenie Janko Hraško a iné Hraškoviny.

14 fotiek

EKO výstava Aupark 2014

Putovnú výstavu prác detí z materských škôl zapojených do projektu Škôlka Ježka Separka si môžete pozrieť od 23. júna do 13. júla v Aupark Shopping Centre Košice.

12 fotiek

EKOtábor 2014

Už štvrtýkrát prežilo 44 školákov z celého Slovenska 6 dní plných ekoaktivít, hier a súťaží v EKOtábore v zelenom raji v Kysaku.

83 fotiek

Tábor 2013

104 fotiek

EKO výstava Prešov 2013

Výstáva detských prác, ktoré vznikli v rámci projektu Škôlka Ježka Sepraka. Caraffova väznica, Prešov.

36 fotiek

Deň Zeme 2013, ZŠ L. Novomeského

Na Deň Zeme, 22. 4., sme navštívili Základnú školu L. Novomeského v Košiciach. Žiaci spolu s učiteľmi vytvorili pekné dielka z recyklovateľných materiálov, spoznávali dreviny, pripravili si módnu prehliadku, či zaspievali pesničku. Pani riaditeľke sme odovzdali diplom a výhru v súťaži O naj “coolovejší“ EKO program ku Dňu Zeme. Ďakujeme za krásny deň!

68 fotiek

U veselých medvedíkov 2013

Materská škôlka U veselých medvedíkov z Kavečian vyhrala súťaž o naj "coolovejší" EKO program pri príležitosti sviatku Dňa Zeme.

39 fotiek

Via Bona 2013

Čestné uznanie od Nadácie Pontis v kategórii Zelená firma roka získala košická spoločnosť KOSIT za komplexný a trvalo udržateľný prístup k zhodnocovaniu odpadu a za snahu o čo najefektívnejšie spracovanie odpadu.

Predstavenie o chladničke Julke a sporáku Edovi, Prešov 2013

Predstavenie o chladničke Julke a sporáku Edovi v Prešovskom kine Scala. 22. 3. 2013

55 fotiek

Ekoprednáška ÚVTOS Šaca

Prednáška v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Košiciach - Šaci.

EKO tábor 2012

Aj tento rok sme strávili krásnych 6 dní v EKOtábore.

49 fotiek

Konferencia 2012

Medzinárodná konferencia Odpad ako surovina. 18. 10. 2013 v Košiciach.

82 fotiek

Výstava Ježka Separka v Košiciach 2012

Výstáva detských prác, ktoré vznikli v rámci projektu Škôlka Ježka Sepraka. Aupark Shopping Center, Košice

29 fotiek

Výstava Ježka Separka v Prešove 2012

37 fotiek

Deň detí s Ježkom Separkom 2012

V poradí už druhý ročník projektu spoločnosti KOSIT a Nadácie KOSIT „Škôlka Ježka Separka“ vyvrcholil vo štvrtok 7. júna podujatím, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach.

80 fotiek

Deň Zeme 2012

V stredu 19. apríla sme spolu s košickými základnými školami oslávili Medzinárodný deň Zeme.

139 fotiek

Tábor sobota

97 fotiek

Tábor piatok

361 fotiek

Tábor štvrtok

378 fotiek

Tábor streda

71 fotiek

Tábor - utorok

208 fotiek

Tábor - pondelok

281 fotiek

Tábor - nedeľa

Aký bol príchod do tábora a zoznamovacia diskotéka?

141 fotiek

Zlatý mravec 2011

V rámci projektov environmentálnej výchovy získala prvenstvo košicko-talianska spoločnosť KOSIT a.s. s projektom „Škôlka Ježka Separka“. Zlatého mravca prevzal generálny riaditeľ spoločnosti, Alvise Gerotto.

Deň Zeme 2011

Dňa 20. apríla 2011 v čase od 9.00 do 12.30 sa pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici v Košiciach stretli pri oslavách Dňa Zeme žiaci košických základných škôl, učitelia, “Kosiťáci”, ale aj okoloidúci, ktorých zaujal pestrý program.

105 fotiek

Nepatríme na smetisko - Jorik

Nadácia KOSIT v spolupráci s neziskovou organizáciou ENVIDOM a spoločnosťou KOSIT a.s. pripravili deťom tešiacim sa na MDD divadelné prekvapenie.

36 fotiek

Svetový deň vody MŠ Dénešova

V Materskej škole Dénešova si dnes deti spolu s rodičmi pripomenuli Svetový deň vody. Čakalo ich niekoľko úloh, vďaka ktorým sa dozvedeli, kde všade vodu potrebujeme a aká je vzácna. Aktivitu podporila Nadácia KOSIT.

37 fotiek

Enviroshow 2011

Prvý ročník projektu spoločnosti KOSIT a Nadácie KOSIT “Škôlka Ježka Separka” vyvrcholí podujatím ENVIROSHOW 27. júna o 9.00 na Dopravnom ihrisku na Alejovej ulici v Košiciach.

61 fotiek

Partneri Nadácie KOSIT

Výhercovia celoročnej súťaže v zbere papiera 2015/2016

V školskom roku 2015/2016 prebiehala veľká súťaž v zbere papiera pre materské, základné a stredné školy z Košíc. Srdečne gratulujeme všetkým výhercom! Výhercovia – mesto Košice V kategórii Celkové množstvo vyzbieraného papiera na školu 1. miesto: Základná škola M. Lechkého, …

Firemný deň dobrovoľníctva spojil Nadáciu KOSIT, KOSIT a.s., košické materské školy aj rodičov.

Nadácia KOSIT spoločne s KOSIT-om pripravili pre materské školy súťaž „KOSIŤÁCI V AKCII“,  ktorá významne rozšírila zoznam aktivít v rámci bohatej firemnej spoločenskej zodpovednosti. Do súťaže zaslalo svoj projekt na obnovu 15-sť predškolských zariadení. Súťažilo sa o najviac facebookových „lajkov“ ale rozhodovalo aj …